Musikalske vårstemninger

Musikalske vårstemninger i Nasjonalromantikkens tegn

Påskeaften, lørdag 20. april klokken 16.00.

Konsert med musikalske vårstemninger i Nasjonalromantikkens tegn med Ragnhild Groven (sopran), Rolf Nykmark (bariton) og Stefan Ibsen Zlatanos (klaver).

Publikum vil få musikalske opplevelser som spenner fra kjente og kjære norske og nordiske musikalske perler til vakre nasjonalromantiske perler fra det store og omfattende europeiske repertoaret.

Edvard Grieg var en god venn av Skredsvig. Publikum vil får oppleve flere av Griegs mest kjente sanger, blant annet "Våren" til tekst av Aasmund Olavsson Vinje. I år markeres også at det er 100 år side Vinje ble født. I første avdeling av konserten vil kunstnerne konsentrere seg om norske og nordiske komponister.

I andre avdeling får publikum møte noe av den vakreste europeiske romanseskatten, slik som musikk av blant annet den tyske komponisten Robert Schumann. Andre avdeling avsluttes med to duetter fra Wieneroperettenes verden av Robert Stolz.

Nasjonalromantikken er en åndsstrømning som var dominerende i hele Norden og Europa rundt midten av 1800 tallet.
Felles for nasjonalromantikkens kunst, enten det er billedkunst, diktning eller tonekunst er troen på følelseslivets betydning.

Inngangsbillett til konserten kr. 350,-

Vi holder av de første radene til medlemmer av venneforeningen. Bestill innen 15. april for å sikre deg gode plasser!
Bestilling gjøres til post@skredsvig.no eller tlf: 32714840.

Velkommen til årets påskekonsert før middagen inntas på hytta eller hjemme.