Artikkel Aktiviteter

Vinni er igjen klar for Eggedal

I fjor gjorde Eggedal Skole- og Ungdomskorps noe de aldri har gjort før - de hadde konsert med selveste Vinni. Hiphop-stjernen var så fornøyd etter konserten at han ba om å få gjenta suksessen.

Korpset fikk for en tid tilbake en henvendelse fra managementet til Vinni, med spørsmål om de skulle arrangere en ny konsert sammen. Det hadde selvfølgelig den musikalske gjengen i fjellbygda lyst til.

Søndag 25. november kl. 17.00 kan du oppleve en unik konsert i Eggedal kirke, da korpset skal akkompagnere Vinni på hans låter. Konserten har fått navnet "Levende lys".

Men hvordan har det seg at en hiphop-artist av beste kaliber tar turen til Eggedal kirke for å underholde sammen med det lokale korpset? Tone Besserud, leder i Eggedal Skole- og Ungdomskorps ler en hjertelig latter når hun hører spørsmålet.

- Det begynte rett og slett med litt drodling rundt om vi skulle prøve å gjøre noe litt annerledes. Vi kom på mange forskjellige artister fra den ene enden av skalaen til den andre, og endte til slutt på at det hadde vært moro å få med seg Vinni. Vi sendte en henvendelse, og jammen fikk vi ja, sprudler den engasjerte korpslederen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Litt skummelt, men moro

Tone skal innrømme at i fjor var de så spente i forkant at de nesten angra litt. - Men så ble det jo helt suverent, sier Tone.

I år er de også spente, men har litt mer trygghet siden de har gjort det før. Det skader vel heller ikke på selvtilliten at spørsmålet om å ha ny konsert kom fra Vinni.

Allikevel nytter det ikke å ligge på latsiden når konserten skal øves inn. - Vi får bare én gjennomgang med Vinni, og det blir på generalprøven torsdagen før. Så vi må kunne det vi skal, forteller Tone. Før den tid skal de øve mye. Blant annet blir det seminar førstkommende helg.

Korpset består av 21 medlemmer, og aldersspennet går fra 3. klasse og opp til 50 år.

- I tillegg leier vi med oss to drevne moinger som skal bidra med trommer og tuba. De to var også med i fjor, så det er veldig bra, sier Tone.

Bilde fra konserten med Vinni og korpset i 2017.

Bilde fra konserten med Vinni og korpset i 2017.

Sturla Berg-Johansen er konferansier

Nytt av året er at Sturla Berg-Johansen er med som konferansier. - Han vil bidra med litt humor i konserten, så vi glade amatører fra korpset i Eggedal kan få oss noen pustepauser mellom "slaga", sier Tone, og legger til at hun tror det vil bli ekstra moro for alle at de har fått med seg nettopp Sturla.

Konserten starter kl. 17.00 søndag 25. november. Døra åpner kl. 16.30.

Eggedal Skole- og Ungdomskorps håper at mange vil ta turen for å oppleve konserten med mange av Vinnis flotte låter. - Billetter kan kjøpes hos Trollbua i Eggedal eller på trollbua.no, avslutter Tone.

Sturla Berg-Johansen er klar for å bidra med humor i Eggedal kirke.

Sturla Berg-Johansen er klar for å bidra med humor i Eggedal kirke.