Populære aktiviteter på Eggedaldagen

For andre gang ble Eggedaldagen arrangert. Årets store vinner var aktiviteter som kanefart, fotballdart og øksekast. Men det ble også handlet.

Som seg hør og bør på en markedsdag, var det et variert utvalg med boder, stands og aktiviteter. I år var det flere store stander, som Toyota-forhandleren Funnemark, Thon & Co, Sigdal SledPerformance, Sigdal Maskinforretning, Akershus Traktor, Wold & Borgersen med flere.

Det var også salg av strikkeprodukter, håndlagde smykker, alpakkaprodukter, spekepølser, saueskinn og mer. Tommy Andre Sandum fra Sandum Tre imponerte med sin motorsagkunst, og brukte dagen til å trylle fram ei ugle fra en tømmerstokk. Så fort han satte i gang motorsaga, flokket folk seg rundt for å se.

5227
– Imponerende, var et ord som gikk igjen blant de skuelystne.

Hans Dramdal sørget for at kanefarten gikk jevnt mellom Trollbua og Eldresenteret. Det var et populært innslag, og han hadde fulle «lass» hele dagen.

For de små var det også mulig å låne akeutstyr og få skyss med scooter opp på et jorde bak Trollbua. Flere benyttet seg av denne muligheten.

5245
Artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse: Kaugerud

Fornøyd handelsstand

Elisabeth Koren Bøle på Eggedal Borgerstue hadde besøk av Solumsmoen Gardsbryggeri, som tilbød smaksprøver på sitt lokalproduserte småskalaøl. Ølet fra den nedre delen av bygda er nå å få kjøpt hos Eggedal Borgerstue. – Vi hadde mange besøkende i dag og solgte mye mat, forteller Elisabeth, som er veldig fornøyd med dagen.

Salgsutstillingen av gullalderkunst, presentert av Hege Christina Skredsvig, bidro nok også til at mange tok turen innom Eggedal Borgerstue. Hun hadde med seg et utvalg bilder fra gullalderen i norsk kunst, signert av blant annet sin egen olderfar, Christian Skredsvig. Også Th. Kittelsen, Erik Werenskiold og Anders Zorn var blant originalene man kunne sikre seg. Utstillingen blir hengende til over påske, så om du ikke rakk innom på lørdag, er det fortsatt ikke for sent.

Utenfor Borgerstua var det også flere stands. Krøderen Elektro hadde tilbud på ladestasjon til elbil, og Gøril Sjursen Rivrud hadde med seg et flott utvalg saueskinn. Skue Sparebank og Aktiv Eiendomsmegling delte plass, og hadde blant annet en gjettekonkurranse.

Også på Jernia kunne de melde om en god dag. De hadde mange besøkende innom sine lokaler, og fristet med rabatt på flere av sine varer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sigdal Aktiv hadde populær stand

En av nykommerne på årets Eggedaldag var Sigdal Aktiv. På deres stand kunne man prøve seg på øksekast og fotballdart. Øksekast viste seg å være vanskelig, og beina på blinken fikk nok flere treff enn bullseye. I hvert fall måtte Tor Steinar Fossen og Torstein Skalland stadig bort og skru sammen beina på nytt.

5242

Gunbjørn Vidvei var også en av de som stod på standen til Sigdal Aktiv. Han hadde sin fulle hyre med å plukke ned igjen ballen fra fotballdarten. Her stod det stadig en kø av små og store som ville prøve skuddfoten.

Hos Sigdal Aktiv kunne man også gå inn i en spesialbygget boks og se en teaserfilm om hva Sigdal Aktiv kan tilrettelegge for grupper som ønsker en actionfylt opplevelse utenom det vanlige.

 

Eggedaldagen har kommet for å bli

Dagen startet med noe tåke, men i løpet av dagen gløttet sola stadig innom, og bidro til at årets Eggedaldag ble en fin dag. Flere snakket allerede om neste års Eggedaldag. Dette er en dag som har kommet for å bli.

– Det er et stort apparat som er i sving for å arrangere en slik dag.

–  Vi vil takke alle samarbeidspartnere, frivillige og øvrige bidragsytere som sørger for at Eggedaldagen gikk knirkefritt for seg også denne gangen, roser Sondre Nygård fra NYG Reklame.

Eggedaldagen arrangeres av NYG Reklame i samarbeid med handelsstanden i Eggedal; Eggedal Borgerstue, Eggedal Handelslag, Spar, YX, Trollbua og Sigdal og Eggedal Turistservice.