Annonse: Kaugerud

Mange tok turen til fjells i høstferien

Høstferien er vel overstått i alle deler av landet, og det har vært bra med besøk hos reiselivsbedriftene i og rundt Eggedal.

I Eggedal sentrum, hos Elisabeth Koren Bøle og hennes kollegaer på Eggedal Borgerstue, opplevde de en økning på 25 % i forhold til fjorårets høstferie. – Det er veldig bra, sier Elisabeth.

De har fortsatt en travel høst foran seg, som starter med «Winemaker´s dinner» fredag 26. oktober. – Vi får besøk av det italienske vinhuset Tezza. Det blir servert fire retters middag med utsøkte viner til. Vi gleder oss, forteller hun videre. Påmeldingene har strømmet inn, og alle 40 plassene er reservert.

Lederen på Eggedal Borgerstue kan også fortelle at de skal ha flere store julebordshelger i november og desember. – Den 30. november og 1. desember er det noe ledig, men den 8. desember er det helt fullt, sier hun.

Onsdag 19. desember er det dessuten en liten merkedag hos Eggedal Borgerstue. – Da er det 50 år siden min mormor kjøpte Borgerstua, forteller Elisabeth. Det skal feires med gratis kaffe og kake til alle som kommer innom mellom klokken 16 og 19 denne dagen. – Både bygdefolk og andre er velkommen til en sosial og koselig markering, der det også blir mulighet for omvisning og å få høre litt om planene fremover, informerer Elisabeth.

Eggedal Borgerstue har fortsatt en travel høst foran seg.

Eggedal Borgerstue har fortsatt en travel høst foran seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tempelseter solgte boller og vafler til den store gullmedaljen

Tempelseter hadde bra besøk i høstferien. – Det er morsomt å se at noen kommer for å spille spill, noen for å jobbe litt, lese litt eller bare ta noen øl sammen, sier Anne-Ki Magraff, daglig leder på Tempelseter Fjellstue. Hun er fornøyd med at familier gjerne stikker innom etter en tur i fjellet og at de solgte boller og vafler til den store gullmedalje.

– Tempelseter har også begynt å få flere middagsgjester. Vi lanserte Trollburgeren midt i høstferien og den har blitt en hit. Vi kommer fortsatt til å holde menyen enkel, det vil si fem retter som vi er gode på, forteller Anne-Ki. Rettene hun serverer er italiensk pizza, gulasjsuppe, Tempelfjøla, trollburger og AK's fjellsmørbrød. Hun legger til at denne menyen vil vare frem til påske. 

Det kom et lite snødryss på Tempelseter i løpet av høstferien.

Det kom et lite snødryss på Tempelseter i løpet av høstferien.

Vaflene på Tempelseter er veldig populære.

Vaflene på Tempelseter er veldig populære.

Høsten har vært full av aktivitet på Tempelseter. – Den 6. oktober spilte The Boys Named Sue i andre etasje på fjellstua og det var fullt hus! Ikke en stol ledig, forteller en glad Anne-Ki.

Det ble også arrangert et kurs i sosiale medier holdt av Siril Stegane fra Communicated by Siril. – Det var ti kursdeltakere, ikke så mange, men til gjengjeld var de svært fornøyd. Vi kommer til å repetere dette, forteller Anne-Ki. 

Hun kan også informere om at de har opprettet en eventside på «Billetto» for å gjøre det enklere for gjestene å følge med på hva som skjer. Linken er:

https://billetto.no/en/users/tempelseter-fjellstue

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høstmarkedet på Haglebu

Det var som vanlig full fart på Haglebu under årets høstmarked. Høstmarkedet arrangeres i samarbeid mellom Haglebu Skisenter, Haglebu Turistheim, Haglebu Feriesenter og Haglebu Fjellstue.

Teltet stod ved Haglebu Skisenter og det startet torsdag med barnedisco og quiz. – Også i år var barnediscoen en suksess med ca 150 barn som fikk brukt opp litt energi på scene og dansegulv. Det er hyggelig at så mange møter opp noe vi arrangerer noe for barna, sier Mona Olsen på Haglebu Fjellstue. Haglebu Turistheim stilte med hester så barna kunne ri, et tilbud som ble godt tatt i mot. 

Også quizen som ble arrangert for de voksne var populær, og heisbua hos Haglebu Skisenter var fylt med rundt 70 deltakere.

Det ble også arrangert rebusløp for hele familien, og det ble ny deltakerrekord med hele 120 familier som var med. 

– Utrolig gøy for oss som arrangører å se fjellet myldre av folk, både store og små sammen, forteller Mona Olsen.

Motbakkeløpet Haglebunatten opp hadde litt færre deltakere enn tidligere år, men arrangøren tror det kan skyldes snøen som hadde falt tidligere i uken. Vinner av løpet ble et lokalt løpefantom, nemlig Tor Einar Hulløen.

4610
Haglebu Turistheim sørget for at barna fikk prøve seg på hesteryggen.

Haglebu Turistheim sørget for at barna fikk prøve seg på hesteryggen.

Moteshowet som egentlig skulle vært arrangert ble dessverre avlyst grunnet sykdom, men arrangørene sørget for at det ble erstattet med musikkbingo. De syntes det var gøy å se at så mange ble med på dette. Allsang med musikerne i Splitter Pine skapte som vanlig stor stemning i teltet etter musikkbingoen.

Lørdag var den store markedsdagen med boder og aktiviteter for barna. På kvelden var Geir Schau, kjent fra radioprogrammet «Morgenklubben med Loven & Co» på scenen med stand-up. Rundt 350 personer møtte opp for å høre den munnrappe og folkelige komikeren. Kvelden ble avsluttet med dansemusikk.

Mona Olsen forteller til slutt at neste år er det 10-årsjubileum for høstmarkedet.