Madonnastien kan bli Norges beste turrute

Madonnastien har klatret på kåringen av Norges beste turrute, og ligger nå på 3. plass. Kan vi komme høyere opp?

Madonnastien er med i kampen om å vinne tittelen "Norges beste turrute"! Men for å vinne trenger den alle de stemmene den kan få.

Gå inn på denne linken og avlegg din stemme: https://gjensidigestiftelsen.wishpondpages.com/norges-beste-turrute/entries/174716571 

Da kan du også være med i trekningen av turutstyr til hele familien! 

4343

Om kåringen av "Norges beste turrute"

Siden 2010 har landets fylkeskommuner og Gjensidigestiftelsen, med faglig støtte fra blant andre Friluftsrådenes Landsforbund, DNT og Miljødirektoratet, samarbeidet om å merke turmuligheter der folk bor og ferdes. 

Gjennom denne støtten til turlag, foreninger og organisasjoner, er det merket nesten 1100 turruter rundt i landet. Rutene har en samlet lengde på 40.000 kilometer - like langt som rundt ekvator!

Nå skal de beste rutene kåres, og vår egen Madonnasti har i skrivende stund klatret opp til 3. plass. Kan vi sammen klare å mobilisere mange nok stemmer til å komme enda høyere opp på kåringen?

Ved å oppgi e-post adressen din er du med på trekningen av turutstyr til hele familien. Avstemmingen avsluttes 31. august. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om skulpturen

1020 meter over havet, ved porten til Trillemarka, skuer Madonnaen med barnet utover flotte fjellområder med Gaustadtoppen i vest og Norefjell i nord. Trillemarka er Norges største skogreservat. En del av området som er vernet ble i 1989 gitt til Sigdal kommune av Anne Margrethe Bugge. Hun hadde et ønske om at det skulle settes opp en Madonna i området. Fru Bugge døde i 1995, men hennes ønske ble aldri glemt, og 20. juni 2009 var Madonna med barnet på plass. Den lyse granittskulpturen ble fløyet inn med helikopter. Billedhugger Turid Angell Eng har laget Madonnaen med barnet. 

Steinlagt vei takket være sherpaer fra Nepal

I 2016 startet arbeidet med å steinsette stien opp til Madonnaen og turen opp tar ca. 1 time. Jobben er utført av sherpaer fra Nepal, som har sørget for at mange, mange tonn med skiferheller er sirlig plassert i terrenget.

Turen opp til Madonnastatuen har med dette blitt en unik opplevelse i seg selv. Hvor ellers kan du gå på skiferheller hele veien til snaufjellet, og på toppen oppleve det mektige skuet av Madonna med barnet med 360 graders utsikt i fjellheimen? 

Artikkelen fortsetter under annonsen
4260

Mener du Madonnastien bør kåres til Norges beste turrute?

Da må du huske å stemme her innen 31. august: https://gjensidigestiftelsen.wishpondpages.com/norges-beste-turrute/entries/174716571

Send gjerne stafettpinnen videre og oppfordre din vennekrets, familie, kollegaer og naboer til å stemme. Kan vi klare det sammen?

Følg gjerne med på facebooksiden Madonnastien i Eggedal.