Holder ledelsen helt inn?

Du kan stemme på Madonnastien som Norges beste turrute fram til 31. august kl. 23.59. I dette øyeblikk leder stien i Eggedal, men det er med knappest mulig margin.

Konkurransen om å få flest stemmer i kåringen av Norges beste turrute spisser seg til!

Fylkesvinnerne går videre til en superfinale, der beste turrute blir kåret under stikonferansen i mars 2019. I tillegg får turruten med flest stemmer en publikumspris. 

Ved å oppgi e-post adressen din er du med på trekningen av turutstyr til hele familien. 

Fredag 31. august kl. 23.59 er siste frist for å avgi stemme. 

Du kan stemme ved å trykke på denne linken: https://gjensidigestiftelsen.wishpondpages.com/norges-beste-turrute/entries/174716571

Iviterer til nattvandring

Mosjonsgruppa i Eggedal IL ønsker å markere avslutningen på avstemmingen over Norges beste turrute med en nattvandring til Madonnastatuen. Det vil bli oppstart ved parkeringsplassen førstkommende fredag den 31 fra kl: 20.30. Ta med hodelykt, gode, varme klær, eventuelt litt mat og drikke og godt humør. De oppfordrer folk til å kjøre sammen. 

4399

Om skulpturen

1020 meter over havet, ved porten til Trillemarka, skuer Madonnaen med barnet utover flotte fjellområder med Gaustadtoppen i vest og Norefjell i nord. Trillemarka er Norges største skogreservat. En del av området som er vernet ble i 1989 gitt til Sigdal kommune av Anne Margrethe Bugge. Hun hadde et ønske om at det skulle settes opp en Madonna i området. Fru Bugge døde i 1995, men hennes ønske ble aldri glemt, og 20. juni 2009 var Madonna med barnet på plass. Den lyse granittskulpturen ble fløyet inn med helikopter. Billedhugger Turid Angell Eng har laget Madonnaen med barnet. 

Steinlagt vei takket være sherpaer fra Nepal

I 2016 startet arbeidet med å steinsette stien opp til Madonnaen og turen opp tar ca. 1 time. Jobben er utført av sherpaer fra Nepal, som har sørget for at mange, mange tonn med skiferheller er sirlig plassert i terrenget.

Turen opp til Madonnastatuen har med dette blitt en unik opplevelse i seg selv. Hvor ellers kan du gå på skiferheller hele veien til snaufjellet, og på toppen oppleve det mektige skuet av Madonna med barnet med 360 graders utsikt i fjellheimen? 

4396
4397