Haglebuvannet rundt

Etter vel åtte år er det endelig blitt en ferdig tursti rundt Haglebuvannet, tilpasset alle funksjonsnivåer, både gående og rullende.

– Dette er en tursti som er flat og fin, og som kan brukes også med barnevogn eller rullestol, sier Kristian Medalen. Han forteller at mange setter pris på en slik type tur, og at ikke alle har mulighet til eller ønske om å gå i fjellterrenget. – Når man tar denne turen, vet man akkurat hvor langt man skal, sier han med en liten latter.

– Stien er allerede mye brukt, og det er en type tur som folk ønsker seg, fortsetter han.
4309
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundturen er omtrent 3 km lang. Finværet har ført til en travel sommer på fjellet, men de har klart å ferdigstille den siste biten av turen, slik at turgåerne ikke lenger trenger å begi seg ut på bilveien.

Fantastisk innsats for å få stien ferdig

Det er Haglebu Utvikling som har stått ansvarlig for tilretteleggingen av turstien. Kristian Medalen fremhever de ansatte i Medalen Maskin og Amund Frøyse samt Kaugerud Transport, og sier de har gjort en fantastisk innsats. Også Kai Arne Svendsen roses for sin innsats med en handikaptilpasset brygge som blant annet kan brukes for å fiske. Her er det bare en gangbru som mangler.

Turstien krysser dessuten kulturstien underveis, en annen tur som er verdt å ta med seg.

– Neste år skal det også bygges to nye gapahuker lang stien, sier Kristian Medalen, som mener de bør ha en offisiell åpning når alt er ferdigstilt.

Du kan lese mer om turen rundt Haglebuvannet på ut.no her. https://www.ut.no/tur/2.8564/

Under kan du se flere bilder fra arbeidet med turstien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse: Kaugerud

Loppemarked på lørdag

At stien ble ferdigstilt denne uken, passet svært godt. Det ligger nemlig an til å kunne bli mye folk på Haglebu når det årlige loppemarkedet går av stabelen lørdag 4. august fra kl. 11.00. Foreløpig meldes det om oppholdsvær, noe som passer arrangøren Haglebu Feriesenter svært godt.

Inntektene av loppemarkedet går til Haglebu Fjellkirke, og Feriesenteret sørger dessuten for at besøkende både skal få slukket tørsten, stilnet sulten og beveget dansefoten. I disse dager settes det nemlig opp en nesten 300 m2 stor hall, der det blir salg av mat og drikke og levende musikk ved Larsen Duo.

4318
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristian Medalen forteller om en travel sommer på fjellet. – Det har vært fint vær, så det har vært mye folk på fjellet, sier han. Han kan dessuten fortelle at badetemperaturen i Haglebuvannet har vært målt til over 20 grader, noe som ikke er hverdagskost i fjellvannet.