- Dette vil jeg gjøre igjen

I strålende påskevær ble Holmvassløpet arrangert for 43. gang, tradisjon tro på palmesøndag. Hele 2 183 glade skiløpere tok del i turen fra Haglebu til Tempelseter, noe som er ny deltakerrekord.

For første gang

Veldig mange har Holmvassløpet som en årlig tradisjon. Hilde Kristin Aalien fra Eggedal har deltatt i samtlige utgaver av løpet.

- For meg er Holmvassløpet tradisjon. Rett og slett en perfekt start på påsken, forteller Hilde etter målgang.

Store og små gjennomførte det 25 kilometer lange løpet. Blant flokken av entusiastiske deltakere var Sander Kristiansen Nygård, som gikk Holmvassløpet første gang. 7-åringen fra Åmot er glad i å gå på ski, men 2,5 mil på én og samme dag hadde han aldri gått før.

- Er det så langt? spurte han optimistisk en av funksjonærene før start.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med sekken godt pakket med ekstra klær, niste og kvikk lunsj, tok Sander sammen med onkel og tante skiheisen på Haglebu opp til toppen, før turen begynte innover fjellet.

Sammen med hundrevis av andre tok Sander matpause ved matstasjonen, hvor varm saft, kvikk lunsj og brødskiver smakte godt etter vel 10 km, og halvgått løp. Funksjonærer sørget for varme griller og varm saft til alle som ønsket det.

Mange tok en fortjent pause ved matstasjon

Mange tok en fortjent pause ved matstasjon

Sander K. Nygård

Sander K. Nygård

De siste kilometerne inn mot mål gikk som en drøm for 7-åringen, til tross for noen knall og fall i utforkjøringene. Etter litt drahjelp over noen lange sletter, kom Sander i mål med en sikkerlig sluttspurt, kommentert ivrig fra sidelinjen av ”Leven” som sørget for liv og røre ved målgang. 

I målområdet ventet varm saft, sigdalssnipp og diplom til alle som fullførte løpet. Det var en sliten men glad gutt som hadde fullført sitt første Holmvassløp, i likhet med mange andre.

- Dette vil jeg gjøre igjen! var klar tale fra Sander etter målgang.

3911

Fornøyde arrangører

Arrangørene i Eggedal Il var strålende fornøyd etter rennet! Med ny rekord, fantastiske forhold og så mange glade deltakere var det all grunn til å smile. 

- For Eggedal idrettslag er dette den viktigeste og største dugnaden vi gjør i løpet av året, forteller en svært fornøyd leder Tone Besserud.

 - Inntektene vi får fra Holmvassløpet er helt avgjørende for at vi kan skape et godt og varierende tilbud for de unge i bygda vår.

Dugnadsinnsatsen på en sånn dag er stor. I alt er cirka 45 funksjonærer i full sving for å få på plass et godt arrangement

- En stor takk til alle som bidrar til denne dagen, avslutter Besserud.

I mål ventet varm saft og sigdalssnipp

I mål ventet varm saft og sigdalssnipp

God atmosfære

Etter målgang kunne deltakerne kose seg i og utenfor Tempelseter Fjellstue. Lukten av grillmat fylte luften og artisten Lene Viktoria Gulbrandsen sørget for en herlig stemning. 

- Lokalene var helt fylt opp - begge etasjene og utendørs, forteller daglig leder Anne-Ki Magaff entusiastisk. 

Det var også mange som benyttet seg av skyttelbussene som kjørte fra Tempelseter til Halgebu. På Haglebu spilte Splitter Pine uo opp til dans og sørget for topp stemning, både utendørs og innendørs.