backgrunn eggedal

Alt om Sigdal, Eggedal og

Eggedalsfjellet, kun 1,5 time fra Oslo.

Lauvlia, Th. Kittelsens kunstnerhjem

Lauvlia var hjemmet til kunstneren Theodor Kittelsen (1857-1914). Han er en av Norges mest folkekjære kunstnere. Kittilsen er kanskje mest kjent for sine eventyrtegninger og stemningsfulle malerier av folk og troll, dyr og landskap. Sammen med sin familie flyttet han inn i sitt eget, nye hjem i 1899, og de bodde her i ti år. Lauvlia, ligger vakkert til ved vannet Soneren i Sigdal, med utsikt til Andersnatten, Båneberget, Eggedalsfjella og Norefjell; motiver som Th. Kittelsen brukte i mange av sine bilder. Dronning Sonja foretok den offisielle åpningen av Lauvlia i 1995. Siden den gang har mange besøkt kunstnerhjemmet i Sigdal. 
Både ute og inne finnes fortsatt Th. Kittelsens egne utskjæringer og malte motiver, og hjemmet er i dag det mest personpregede minnesmerke etter vår folkekjære kunstner.

Lauvlia er åpent for omvisning i sommersesongen og har nye temautstillinger av Th. Kittelsens originalarbeider hvert år. I bryggerhuset er det museumsbutikk med salg av kunstreproduksjoner, treleker, m.m. Stabburet og hønsehuset er Barnas Hus med mange spennende aktiviteter.

Aktiviteter for barna:

Lauvlia ønsker å stimulere barns fantasi, kreativitet og skaperglede. Gjennom Kittelsens flotte bilder viser vi hans uuttømmelige fantasi og hans unike evne til å levendegjøre alt han så omkring seg.
Vi ønsker å inspirere barn og voksne ved en vandring rundt i Th. Kittelsens eget eventyrrike, pirre din nysgjerrighet og åpne blikket ditt – kanskje finner du kunstneren i deg?

Barnas hus
Barnas Hus er stabburet der du kan tegne og legge puslespill. Utenfor står staffelier, farger og pensler klare til bruk. I hønsehuset kan du lage småtroll og hekser, trebåter, kongledyr og mye annet. De har husker og stylter som alle kan bruke.

Barnas sti
Barnas sti langs bekken kan by på overraskelser. Kanskje ser du både troll, nøkk og hulder. Du vil helt sikkert få øye på den lille kvernkallen som arbeider flittig dagen lang. Stien ender i Lauvlias Trollamfi.

Gamleveien ved Lauvlia
Ta bena fatt og oppdag kulturlandskapet og naturen som inspirerte kunstneren til å arbeide og bosette seg i Sigdal. Turen gir også et innblikk i forpleiningen av kulturlandskapet og er skiltet med T.Kittelsens motiver.

 

Sesongen 2017!

Hver dag mellom 3.juni og 1.september kl. 11.00 - 17.00 (Ukedager 14.august - 1.september kl. 11.00 - 16.00)

Åpent hver helg mellom 2.september - 23.september kl. 11.00 - 17.00.

Omvisning hver hele time fra 11.00 - 16.00.

 

Grupper kan bestille utenom åpningstider 1.mai - 1.november. Ta kontakt for å forhåndsbestille grupper/ besøk utenom sesong.

 

Billettpriser:

Voksne kr 110,-

Barn- omvisning/ aktiviteter også grupper/ skoler kr. 80,-

Voksne grupper ved min. 15 prs kr. 90,- 

3350 Prestfoss
Tlf: 32 71 24 07/98 40 44 56 Send mail
Gå til nettside