Alt om Sigdal, Eggedal og

Eggedalsfjellet, kun 1,5 time fra Oslo.

Haglebuvannet rundt 800 m.o.h

Haglebuvanna ligger 800 m.o.h.,og i den nordligste delen av Sigdal kommune. Like vest for vannet ligger karakteristiske Haglebunatten med sine 1278 m.o.h.
Haglebuvannet rundt er en ny tursti bygget sommeren 2014. Den starter på Haglebu Feriesenter i nordenden av vannet og tar oss med gjennom gammel granskog, til myrer, grillplasser og til en solid gapahuk ved vannkanten.

I sørenden av vannet ligger Haglebu fjellkirke, en vakker kirke i stein og tre som ble innviet i 1980. Kirken er reist i fellesskap av bygde- og hyttefolk og drives av foreningen Haglebu Fjellkirke. Kirkas vesentligste inntektskilde er det årlige loppemarkedet som går av stabelen første helga i august. 

På Grantangen hvor kirka ligger sto 26.april 1945 et av de siste slagene mellom norske og tyske styrker under 2.verdenskrig. Like sør for kirka er det reist en bauta til minne om de 7 norske soldatene som mistet livet i kampen om Norge.

Gå brua mellom det nordligste og det sørligste Haglebuvannet for å komme til østsiden av vannet, og følg fylkesveien tilbake til Haglebu Turisheim. Turstien skal videreføres mellom vannet og veien, men er ikke ferdigstilt enda.

Turstien passer for absolutt alle enten man jogger, sykler, går med barnevogn eller kjører rullestol. Det er flere grillplasser underveis og det er også tilrettelagte fiskeplasser.

Mer informasjon om turen finner du på siden til ut.no

Kilde: www.ut.no

3359 Eggedal
Tlf: 32 71 48 08 Send mail
Gå til nettside